VERDER arbeidsrecht | advocaten
Kerkenbos 1075 K, 6546 BB Nijmegen
postbus 6504, 6503 GA Nijmegen
024 - 33 33 001verder arbeidsrechtv 2

Benedikt helpt klanten vooruit op een laagdrempelige maar professionele manier, waarbij het belang van de klant centraal staat. Een eerlijke en duidelijke afweging van de belangen en de kansen van de klant is onderdeel van de werkwijze van Benedikt.

Benedikt houdt ervan om arbeidsrechtelijke onderwerpen op een duidelijke en begrijpelijke manier uit te leggen. Dat vertaalt zich in heldere adviezen met een duidelijke plan van aanpak voor de kwestie. Benedikt geeft regelmatig lezingen en workshops over arbeidsrechtelijke onderwerpen, heeft een jaar als docent arbeidsrecht op de Radboud Universiteit gewerkt en ontwikkelt toetsen voor de Beroepsopleiding Advocatuur. Benedikt verwoordt het arbeidsrecht op een levendige en praktisch bruikbare manier.

Benedikt van Gemert (1979) studeerde rechten aan de Universiteit van Tilburg. Benedikt wist tijdens zijn studie al dat hij in de praktijk verder wilde met arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht. De laatste fase van zijn rechtenstudie heeft hij volledig gericht op die rechtsgebieden. Benedikt is in 2005 op een arbeidsrechtelijk onderwerp afgestudeerd. In 2014 heeft Benedikt de studie theologie en geesteswetenschappen afgerond. Ook die studie heeft hij afgesloten met een scriptie met een arbeidsrechtelijk onderwerp. Benedikt heeft de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam gevolgd en cum laude afgesloten.

Vanwege zijn passie voor het arbeidsrecht is Benedikt na zijn afstuderen bij de sectie arbeidsrecht van een groot advocatenkantoor in Nijmegen gaan werken. In de ruim negen jaar dat hij daar heeft gewerkt, heeft Benedikt zich bezig gehouden met alle facetten van het arbeidsrecht waaronder reorganisaties, individuele ontslagzaken, adviezen over concurrentiebedingen, arbeidsovereenkomsten, zieke werknemers en procedures tegen de Inspectie SZW (de voormalige Arbeidsinspectie). Benedikt staat zowel werkgevers als werknemers, waaronder ambtenaren, bij.

In maart 2015 is Benedikt samen met Alexander Jansen VERDER arbeidsrecht | advocaten gestart. Inmiddels is VERDER arbeidsrecht | advocaten uitgebreid, en bestaat uit drie ervaren arbeidsrechtadvocaten: Benedikt, Alexander en Maurice. Benedikt en zijn collega’s willen met VERDER arbeidsrecht | advocaten laten zien dat ‘de advocatuur’ écht anders kan, door daadwerkelijk dicht bij de klanten te staan.

Naast zijn werk als advocaat is Benedikt betrokken bij verschillende stichtingen en verenigingen. Hij is onder meer bestuurslid van Stichting Koprol (een stichting die het mogelijk maakt dat mensen met een lichamelijke beperking onder professionele begeleiding kunnen sporten). Benedikt is begonnen met een promotieonderzoek aan de Universiteit Leiden en is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Oost-Nederland (VAARA). Benedikt houdt van duursporten, met name lange triatlons.

Benedikt heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd: Arbeidsrecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

024 - 33 33 001
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://nl.linkedin.com/pub/benedikt-van-gemert/22/8b5/59b