VERDER arbeidsrecht | advocaten
Kerkenbos 1075 K, 6546 BB Nijmegen
postbus 6504, 6503 GA Nijmegen
024 - 33 33 001verder arbeidsrechtv 2

Het met raad en daad bijstaan van en het snel schakelen met ondernemers en werknemers bij het nemen van ingrijpende beslissingen in hectische tijden, daar krijgt Alexander energie van!
In de afgelopen jaren vertelden zowel ondernemers als particulieren dat Alexander veel meer is dan advocaat alleen. In de begeleiding van hun zaken was hij naast juridisch specialist ook coach en een steun en toeverlaat die daadwerkelijk van toegevoegde waarde was. Steeds weer merkt Alexander dat zijn hart sneller gaat kloppen van het verder helpen van organisaties en mensen. Niet denken in problemen, maar samen oplossingen vinden, dat is zijn intrinsieke motivatie in zijn werk als advocaat.


Alexander besefte dat de ‘advocatuur oude stijl’ niet bij hem past. Met name de relatief grote afstand tussen de cliënt en zijn advocaat en de hoge uurtarieven gingen hem steeds meer tegenstaan. Als u bijvoorbeeld een eenvoudige vraag hebt, mogen er geen belemmeringen zijn om contact met mij op te nemen. Dit is de reden dat Alexander in 2015 de ‘advocatuur oude stijl’ definitief de rug heeft toegekeerd en VERDER arbeidsrecht | advocaten is gestart. Het hechte en gespecialiseerde team van VERDER arbeidsrecht | advocaten bestaat naast Alexander uit Benedikt van Gemert en Maurice van der Horst. Samen met u zetten wij ons in om voor u een optimaal resultaat te bereiken.


Onder het motto 'je leert het meeste van doceren', is Alexander tevens hoofddocent bij de beroepsopleiding voor advocaten. Daarnaast spreekt Alexander regelmatig op congressen, verzorgt hij cursussen aan klanten en andere advocaten (onder andere voor CPO) en publiceert hij artikelen in juridische tijdschriften. Ook is Alexander als docent arbeidsrecht verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast was Alexander tot maart 2021 lid van de Raad van de Orde Gelderland. De Raad van de Orde heeft als kerntaak het houden van toezicht op de advocaten in het arrondissement Gelderland. Het toezicht richt zich op het al dan niet naleven van diverse op de advocatuur van toepassing zijnde regelgeving. Alexander is portefeuillehouder opleiding.  

Benedikt helpt klanten vooruit op een laagdrempelige maar professionele manier, waarbij het belang van de klant centraal staat. Een eerlijke en duidelijke afweging van de belangen en de kansen van de klant is onderdeel van de werkwijze van Benedikt.

Benedikt houdt ervan om arbeidsrechtelijke onderwerpen op een duidelijke en begrijpelijke manier uit te leggen. Dat vertaalt zich in heldere adviezen met een duidelijke plan van aanpak voor de kwestie. Benedikt geeft regelmatig lezingen en workshops over arbeidsrechtelijke onderwerpen, heeft een jaar als docent arbeidsrecht op de Radboud Universiteit gewerkt en ontwikkelt toetsen voor de Beroepsopleiding Advocatuur. Benedikt verwoordt het arbeidsrecht op een levendige en praktisch bruikbare manier.

Benedikt van Gemert (1979) studeerde rechten aan de Universiteit van Tilburg. Benedikt wist tijdens zijn studie al dat hij in de praktijk verder wilde met arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht. De laatste fase van zijn rechtenstudie heeft hij volledig gericht op die rechtsgebieden. Benedikt is in 2005 op een arbeidsrechtelijk onderwerp afgestudeerd. In 2014 heeft Benedikt de studie theologie en geesteswetenschappen afgerond. Ook die studie heeft hij afgesloten met een scriptie met een arbeidsrechtelijk onderwerp. Benedikt heeft de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam gevolgd en cum laude afgesloten.

Vanwege zijn passie voor het arbeidsrecht is Benedikt na zijn afstuderen bij de sectie arbeidsrecht van een groot advocatenkantoor in Nijmegen gaan werken. In de ruim negen jaar dat hij daar heeft gewerkt, heeft Benedikt zich bezig gehouden met alle facetten van het arbeidsrecht waaronder reorganisaties, individuele ontslagzaken, adviezen over concurrentiebedingen, arbeidsovereenkomsten, zieke werknemers en procedures tegen de Inspectie SZW (de voormalige Arbeidsinspectie). Benedikt staat zowel werkgevers als werknemers, waaronder ambtenaren, bij.

Naast de “juridische waarheid” probeert Maurice altijd te zoeken naar de beste zakelijke oplossing voor de werkgever of de beste persoonlijke oplossing voor de werknemer.

Tussen 2014 en 2016 heeft Maurice alle vakken van de MBA opleiding aan de Businessschool Nederland gevolgd en behaald. Hierdoor is Maurice nog beter in staat om mee te denken met zijn cliënten. Door de MBA opleiding is ook de kijk van Maurice op de advocatuur veranderd. De bedrijfstak moet uit de ivoren toren en zich weer focussen op haar core business: Dienstverlening. Ook de advocatuur zelf beseft langzaam dat het moet veranderen. Advocatuur “oude stijl” staat ver af van de behoefte van de hedendaagse cliënten. Kantoren proberen daar op in te spelen maar bestaande kantoren zijn nauwelijks meer echt bij te sturen. Vandaar dat Maurice heeft besloten zich per september 2016 aan te sluiten bij VERDER Arbeidsrecht | Advocaten. Hier wordt hoogwaardige arbeidsrechtelijk gespecialiseerde dienstverlening gecombineerd met een moderne manier van advocatuur bedrijven. Er staan voor je cliënt, VERDER gaan dan alleen sec zaak en dat tegen een behapbaar tarief.

Maurice van der Horst (1977) studeerde aan de Universiteit Utrecht. In 2005 is hij gestart als advocaat bij een middelgroot kantoor.  Al snel bleek dat het arbeidsrecht zijn passie had. In 2011 heeft Maurice met succes de Postacademische specialisatie-opleiding Grotius Arbeidsrecht afgerond.

Maurice is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Oost-Nederland (VAARA), de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en de Vereniging voor Arbeidsrecht (VVA). Daarnaast verzorgt Maurice met regelmaat zelf arbeidsrechtelijke cursussen aan o.a. cliënten, brancheorganisaties etc.

Maurice heeft ruim 10 jaar lang op hoog niveau gesport. Zijn winnaarsmentaliteit komt hem ook van pas in zijn werk als advocaat. Daarnaast is Maurice een echte teamplayer. Samen met Alexander Jansen en Benedikt van Gemert vormt Maurice het team van VERDER arbeidsrecht | advocaten.

Maurice heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd: Arbeidsrecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

024 - 33 33 001
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://nl.linkedin.com/in/mauricevanderhorst