VERDER arbeidsrecht | advocaten
Kerkenbos 1075 K, 6546 BB Nijmegen
postbus 6504, 6503 GA Nijmegen
024 - 33 33 001verder arbeidsrechtv 2

Het met raad en daad bijstaan van en het snel schakelen met ondernemers en werknemers bij het nemen van ingrijpende beslissingen in hectische tijden, daar krijgt Alexander energie van!
In de afgelopen jaren vertelden zowel ondernemers als particulieren dat Alexander veel meer is dan advocaat alleen. In de begeleiding van hun zaken was hij naast juridisch specialist ook coach en een steun en toeverlaat die daadwerkelijk van toegevoegde waarde was. Steeds weer merkt Alexander dat zijn hart sneller gaat kloppen van het verder helpen van organisaties en mensen. Niet denken in problemen, maar samen oplossingen vinden, dat is zijn intrinsieke motivatie in zijn werk als advocaat.


Alexander besefte dat de ‘advocatuur oude stijl’ niet bij hem past. Met name de relatief grote afstand tussen de cliënt en zijn advocaat en de hoge uurtarieven gingen hem steeds meer tegenstaan. Als u bijvoorbeeld een eenvoudige vraag hebt, mogen er geen belemmeringen zijn om contact met mij op te nemen. Dit is de reden dat Alexander in 2015 de ‘advocatuur oude stijl’ definitief de rug heeft toegekeerd en VERDER arbeidsrecht | advocaten is gestart. Het hechte en gespecialiseerde team van VERDER arbeidsrecht | advocaten bestaat naast Alexander uit Benedikt van Gemert, Maurice van der Horst en Renate Peijs-Schoester. Samen met u zetten wij ons in om voor u een optimaal resultaat te bereiken.


Onder het motto 'je leert het meeste van doceren', is Alexander tevens hoofddocent bij de beroepsopleiding voor advocaten. Daarnaast spreekt Alexander regelmatig op congressen, verzorgt hij cursussen aan klanten en andere advocaten (onder andere voor CPO) en publiceert hij artikelen in juridische tijdschriften. Ook was Alexander van 2012 tot en met 2018 als docent arbeidsrecht verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast is Alexander lid van de Raad van de Orde Gelderland. De Raad van de Orde heeft als kerntaak het houden van toezicht op de advocaten in het arrondissement Gelderland. Het toezicht richt zich op het al dan niet naleven van diverse op de advocatuur van toepassing zijnde regelgeving. Alexander is portefeuillehouder opleiding.  

Benedikt helpt klanten vooruit op een laagdrempelige maar professionele manier, waarbij het belang van de klant centraal staat. Een eerlijke en duidelijke afweging van de belangen en de kansen van de klant is onderdeel van de werkwijze van Benedikt.

Benedikt houdt ervan om arbeidsrechtelijke onderwerpen op een duidelijke en begrijpelijke manier uit te leggen. Dat vertaalt zich in heldere adviezen met een duidelijke plan van aanpak voor de kwestie. Benedikt geeft regelmatig lezingen en workshops over arbeidsrechtelijke onderwerpen, heeft een jaar als docent arbeidsrecht op de Radboud Universiteit gewerkt en ontwikkelt toetsen voor de Beroepsopleiding Advocatuur. Benedikt verwoordt het arbeidsrecht op een levendige en praktisch bruikbare manier.

Benedikt van Gemert (1979) studeerde rechten aan de Universiteit van Tilburg. Benedikt wist tijdens zijn studie al dat hij in de praktijk verder wilde met arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht. De laatste fase van zijn rechtenstudie heeft hij volledig gericht op die rechtsgebieden. Benedikt is in 2005 op een arbeidsrechtelijk onderwerp afgestudeerd. In 2014 heeft Benedikt de studie theologie en geesteswetenschappen afgerond. Ook die studie heeft hij afgesloten met een scriptie met een arbeidsrechtelijk onderwerp. Benedikt heeft de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam gevolgd en cum laude afgesloten.

Vanwege zijn passie voor het arbeidsrecht is Benedikt na zijn afstuderen bij de sectie arbeidsrecht van een groot advocatenkantoor in Nijmegen gaan werken. In de ruim negen jaar dat hij daar heeft gewerkt, heeft Benedikt zich bezig gehouden met alle facetten van het arbeidsrecht waaronder reorganisaties, individuele ontslagzaken, adviezen over concurrentiebedingen, arbeidsovereenkomsten, zieke werknemers en procedures tegen de Inspectie SZW (de voormalige Arbeidsinspectie). Benedikt staat zowel werkgevers als werknemers, waaronder ambtenaren, bij.

Naast de “juridische waarheid” probeert Maurice altijd te zoeken naar de beste zakelijke oplossing voor de werkgever of de beste persoonlijke oplossing voor de werknemer.

Tussen 2014 en 2016 heeft Maurice alle vakken van de MBA opleiding aan de Businessschool Nederland gevolgd en behaald. Hierdoor is Maurice nog beter in staat om mee te denken met zijn cliënten. Door de MBA opleiding is ook de kijk van Maurice op de advocatuur veranderd. De bedrijfstak moet uit de ivoren toren en zich weer focussen op haar core business: Dienstverlening. Ook de advocatuur zelf beseft langzaam dat het moet veranderen. Advocatuur “oude stijl” staat ver af van de behoefte van de hedendaagse cliënten. Kantoren proberen daar op in te spelen maar bestaande kantoren zijn nauwelijks meer echt bij te sturen. Vandaar dat Maurice heeft besloten zich per september 2016 aan te sluiten bij VERDER Arbeidsrecht | Advocaten. Hier wordt hoogwaardige arbeidsrechtelijk gespecialiseerde dienstverlening gecombineerd met een moderne manier van advocatuur bedrijven. Er staan voor je cliënt, VERDER gaan dan alleen sec zaak en dat tegen een behapbaar tarief.

Maurice van der Horst (1977) studeerde aan de Universiteit Utrecht. In 2005 is hij gestart als advocaat bij een middelgroot kantoor.  Al snel bleek dat het arbeidsrecht zijn passie had. In 2011 heeft Maurice met succes de Postacademische specialisatie-opleiding Grotius Arbeidsrecht afgerond.

Maurice is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Oost-Nederland (VAARA), de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en de Vereniging voor Arbeidsrecht (VVA). Daarnaast verzorgt Maurice met regelmaat zelf arbeidsrechtelijke cursussen aan o.a. cliënten, brancheorganisaties etc.

Maurice heeft ruim 10 jaar lang op hoog niveau gesport. Zijn winnaarsmentaliteit komt hem ook van pas in zijn werk als advocaat. Daarnaast is Maurice een echte teamplayer. Samen met Alexander Jansen, Renate Peijs-Schoester en Benedikt van Gemert vormt Maurice het team van VERDER arbeidsrecht | advocaten.

024 - 33 33 001
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://nl.linkedin.com/in/mauricevanderhorst

Renate Peijs-Schoester

Kenmerkend voor Renate is dat zij betrokken en mensgericht is. Bij een juridisch probleem probeert zij altijd de gehele context en achterliggende belangen in kaart te brengen. Pas dan kan in haar visie gezocht worden naar de juiste ‘juridische’ oplossing. Arbeidsrecht is en blijft mensenwerk. Voor Renate is iedere zaak uniek en wordt door haar ook zo benaderd en behandeld. Deze persoonlijke benadering en aanpak wordt door cliënten ook erg gewaardeerd.

Renate staat zowel werkgevers als werknemers bij. Zij is ervan overtuigd dat beide kanten bijstaan iemand tot een goede advocaat maakt. Hierdoor ken je immers goed de verschillende perspectieven, belangen en belevingen die spelen.

Naast een betrokken advocaat is Renate ook MfN-registermediator. Vanuit haar rol als onafhankelijke en neutrale mediator gaat zij op haar van nature open wijze en met haar empathisch luistervermogen op zoek naar de daadwerkelijke belangen van partijen, om vanuit daaruit tot een optimale oplossing te komen. Het doel van mediation is een win-winsituatie te creëren, door te zoeken naar een oplossing waarin wordt voorzien in de belangen van beide partijen.

Met inmiddels ruim 12 jaar ervaring als advocaat en een (cum laude) PALA (Postacademische Leergang Arbeidsrecht)-diploma is Renate een echte arbeidsrechtspecialist. Naast haar werkzaamheden als advocaat en arbeidsmediator verzorgt zij ook regelmatig presentaties voor onder andere HR-adviseurs.

Renate Peijs-Schoester (1982) studeerde cum laude af aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Aansluitend aan haar studie is zij haar carrière als arbeidsrechtadvocaat gestart bij een groot advocatenkantoor in Arnhem. Daar heeft zij zich vanaf begin af aan uitsluitend bezig gehouden met het arbeidsrecht in de breedste zin des woords en zich ontwikkeld tot arbeidsrechtspecialist. Renate is lid van de VAAN (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland) en de VAARA (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Oost-Nederland).

De reden voor Renate om bij VERDER arbeidsrecht | advocaten aan te sluiten is gelegen in de visie en missie van dit kantoor: advocatuur waarbij de persoonlijke en dienstverlenende benadering voorop staat en het daadwerkelijk vooruit helpen van mensen en organisaties het doel is. Hoogwaardige kwaliteit, betrokkenheid en laagdrempeligheid zijn voor Renate meer dan vanzelfsprekende randvoorwaarden. Daarnaast is ook Renate een echte teamplayer die graag deel uitmaakt van en haar bijdrage levert aan het team van VERDER arbeidsrecht | advocaten.

 024 - 33 33 001
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.